onsdag 22. mai 2013

Pappadyrets erfaringer fra Kallithea Beach.


Da var det på tide med en liten oppsummering fra familiens reise til Rhodos, nærmere bestemt Kallithea Beach.

Flyreisen nedover: Slitsomt.... Spesielt når du har en ett-åring som som blir urolig i en 4 timers tur. Gutten holdt seg våken mesteparten av turen(god utholdenhet) Flyet gikk 06.20 om morgenen og da måtte vi stå opp i 4 tida for å ordne oss til å dra på flyplassen. Tidspunktet for reisa var meget dårlig tima for en småbarnsfamilie som oss.
Setene på flyet var ubehagelige og trange, så det ble vanskelig å finne en god sittestillinge eller en sovestilling. Tv-skjermene var på lik størrelse som en mini-ipad med dårlig kvalitet og slitte skjermer, trådløs internett er ikke mulig på denne turen( Thomas Cook Airlines).
Vi kom fram og ble henvist til en buss full av svensker, et øyeblikk ble vi bekymret for at vi hadde havnet på feil buss. Heldigvis var vi på riktig vei!:-)

Hotellet: Vi bodde i en fin leilighet med diger balkong med god plass for ungene til å bevege seg rundt i. Rommene var fine, egen kjøkken med kjøleskap, kokeplater, mikrobølgeovn,strykejern,strykebrett.
I tilegg var det hårføner tilgjengelig ved badet.
Det var to tv'er i leiligheten, stua og soverommet. Var ikke så mye utvalg på kanalene, kun svt world var det eneste verdt å se på. Masse møkkakanaler med gresk eller tysk tale bortsett fra Svt world.( Vi så den ene av delfinalene i Melodi Grand Prix på den kanalen)
Airconditionet på rommet fungerte veldig dårlig så ble det dårlig luft om nettene, og ganske klamt og svett for oss, spesielt for ungene om nettene.
Selve hotellområdet var fint, fine bassenger og masse lekemuligheter for unger.

Mat:Det finnes tre restauranter i området, La Tasca by the sea, Fino Restaurant og La Tasca.
Den første dagen var vi på Fino, god mat(minisize måltid) og svindyrt(anbefales ikke)
Etterhvert var vi ofte på La Tasca fordi de har Buffet hver kveld med forskjellige temaer, vi spiste amerikansk buffet, tex-mex buffet, gresk buffet og vanlig buffet. Veldig mye variasjon i mat der og det er lett å plukke ut det du har lyst å spise, best av alt var at drikke var inkludert i prisen( 24 euro pr person) og det er bare å drikke så mye du vil. Brus, øl, vin, kaffe og te var på menyen.

Eller handlet vi på minimarkedet, men det viste seg at noen 100 meter unna var det et stort supermarked med bedre priser.

Rhodos by: Skal du/dere på utflukt til byen så vil jeg på det sterkeste anbefale en tur til Gamlebyen(Old town), der er det masse ting dere kan shoppe til rimelig pris, og sinnsykt masse restauranter med innpåslitne kelnere som gjør aaaaalt for å få dere til å sette dere ned og spise. I den ene gaten var det ca 5 restauranter ved siden av hverandre, så dere kan tenke dere til hvor mange ganger vi måtte si enten: No thank you eller Maybe later.

Buss: 2,20 euro pr person, gratis for småbarn. Ganske billig det men da må du regne med å sitte i gamle slitte busser fra 70-80 tallet med dårlig klima i, og høylytte grekere.

Taxi: der er det faste priser avhengig av hvor du skal. men ingen barneseter, da må du ha ungene i fanget ditt. Ikke så veldig trygt med andre ord.

Gjestfrihet: Grekere er veldig hyggelig, men så gjør de jo alt for å få deg til å bruke penger på butikken/restauranten deres. God service på hotellet synes vi.

Det ble en tur med blandete følelser,var det virkelig verdt å bruke masse penger på denne turen?
For opplevelsens skyld så var det det. Men vi var uheldige med myggstikk, dårlig vær i starten av oppholdet, ødelagt aircondtion og reisetider med flyet som ikke er tilpasset for småbarn.
Så hvis en småbarnsfamile vurderer en sydentur med såpass små barn så bør man vurdere og sjekke nøye reisemålet og flytider. Og ikke minst, tåler lommeboka di dette?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar